3 Cara Iblis Membahagikan Manusia

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه1- Kelompok yang mereka tidak mampu mengganggu-gugat keimanannya dan memang tidak berusaha untuk menggoda mereka, iaitu para nabi yang maksum.

2- Kelompok golongan fasik yang bergelumang dengan dosa. Golongan ini paling senang mereka goda, golongan ini sedikit pun tidak memenatkan mereka.

3- Kelompok yang apabila mereka melakukan maksiat, mereka sedar diri dan bertaubat. Golongan inilah yang memenatkan mereka dan ia bersumpah untuk terus menggoda mereka yang berada dalam kelompok ini.

Perasan tak sesuatu? Lebih kita cuba untuk berubah, lebih banyak dugaan yang mendatang, lebih banyak ujian yang mendatang, lebih banyak bisikan yang mendatang... Tetapi, dalam kepenatan dan kepayahan kita menghadapi semua itu, Allah SWT telah menjanjikan syurga buat mereka...

Better kita jadi golongan ketiga yang susah payah mengharap Redho Allah SWT dan sentiasa kembali kepadaNya, daripada golongan kedua yang sentiasa hanyut dan pasti akan dihumban kedalam nerakaNya kelak bersama sekutu mereka, Iblis... Nauzubillah min zalik...

Jangan Lupa Follow Saya Untuk Updates Terkini. Moga bermanfaat. 
👉 Join Telegram Channel : https://t.me/mohdnoorshawal 

اللهم صل على محمد وآل محمد
(Allahumma salli 'ala Muhammad wa ali Muhammad)
سُبْحَانَ اللّهِ وَ بِحَمْدِهِ ، سُبْحَانَ اللّهِ الْعَظِيمِ
(SubhanAllahi wa biHamdihi, SubhanAllahil adzim)
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد ان لا إله إلا أنت أستغفرك وآتوب إليك
(Subhanakallahumma wabihamdika asyhadu allaailaaha illa anta astaghfiruka wa atuubu ilaika)

Post a Comment

0 Comments